VVC

VVC

Een vrijstaande woning met accountantskantoor voor een gezin met drie opgroeiende kinderen.

Op een relatief smal hoekperceel, dat bovendien naar achter toe nog versmalde,  moest een erg zwaar programma verwerkt worden. Wegens de beperkte bebouwbare oppervlakte en de uitdrukkelijke vraag om het woongedeelte op het gelijkvloers te voorzien, werd beslist het grootste gedeelte van het kantoor onder de grond te bouwen. Op verschillende plaatsen werden evenwel insnijdingen gemaakt die er voor zorgen dat daglicht langs alle kanten kan doordringen in de ondergrondse verdieping, zonder de gelijkvloerse oppervlakte te zeer te verminderen. Daartoe werden kastenwanden gemaakt die onderaan zowel naar de gevels als naar de kelderverdieping toe werden opengemaakt.

Op het gelijkvloers zorgt een sas voor een duidelijke scheiding tussen beroepsgedeelte en woning.  De keuken, op het scharnierpunt van de beide straten, zorgt voor contact met de omgeving vanuit een woonruimte die voor het overige volledig op de tuin gericht werd.

De eerste verdieping is voorzien voor de kinderen die hier hun eigen ontspanningsruimte en sanitair krijgen. Voor de ouders is er de tweede verdieping met een eigen dakterras en badkamer met stoomcabine.